עיצוב חנות שופיפיי
עיצוב חנות שופיפיי
יש לי חנות בת"א ואני כבר מזמן רוצה לפתוח לה אתר באינטרנט. שמעתי שיש מושג כזה שנקרא חנות שופיפיי, חנות אינטרנטית ששם אוכל להציג את הסחורה ומעכשיו? זה לא רק התל אביבים שיגיעו זה מכל הארץ ואפילו? יש מצב למכור לחו"ל! אבל... כשאני ניגש לבנות את אתר השופיפיי שלי אני נתקל באנשי מקצוע שמדברים איתי על עיצוב חנות. יש לי עיצוב בראש אבל... איך אני גורם לזה לקרות? אני מזמין אתכם לצלול איתי למסע של שלל אפשרויות לעצב את חנות השופיפיי שלכם בכמה שיטות שחלקן נפוצות וחלק ממש פחות במחוזותינו ויעשו סדר בכל הבלאגן.. הצטרפו אלי.
על 3 עיצובים דיברה שופיפיי: על התבנית, על עיצוב מחוץ לקופסא מאפס, ועל HEADLESS COMMERCE.
עיצוב חנות שופיפיי באמצעות תבנית
מישהו פעם אמר לי ששופיפיי זה קוד סגור, פלטפורמה סגורה? יש כל מיני תבניות, טמפלייטים כאלה שאפשר לעצב אותם וזה ממש קל לא? אז... תלוי לאיזה תוצאה מעוניינים להגיע. בואו נעשה קצת סדר בכל הקשור לתבניות (THEMES) בשופיפיי ומה ההבדל ביניהם
תבנית שופיפיי חינמית
שופיפיי כפלטפורמה בחרה להקים תבניות חינמיות כדי לאפשר לכל בעל עסק להקים במהירות חנות אונליין. השלד הבסיסי מאפשר לבעל החנות להבין איך פחות או יותר החנות תראה על בסיס אתר דמו, כלים נוחים של הוספת סקשיין (מקטע תוכן) בקליק אחד, בין אם מדובר בטקסט ותמונה, הצגה של קולקציות או המוצרים הנבחרים וכד'.
תבנית שופיפיי היא כלי מצוין לתת שלד לפרויקט ולדעת פחות או יותר להיכן הוא מתקדם. יחד עם זאת, כשמה כן היא - חינמית. מאחר ושעות העבודה על פיתוח מוצר גבוהות, ככל שיעלה פחות יכיל פחות. פחות סקשיינים, פחות יכולות עיצוביות ומבנה שבלוני שדי חוזר על עצמו. לא יהיו תפריטים מורכבים המכילים תמונות, לא תהיינה הנפשות רבות או מבנים ייחודיים כמו באתרים הגדולים אך לבעלי תקציב דל, תבנית שופיפיי חינמית יכולה להיות נקודת מוצא טובה.
תבנית שופיפיי בתשלום
בשונה משופיפיי, בתי תוכנה לשופיפיי פיתחו תבניות (THEMES) בתשלום. שופיפיי כפלטפורמה יצרה אתר ייעודי למכירת אותן התבניות שיעברו אישור ורגולציה קפדנית על ידה ויאפשרו לבתי תוכנה חיצוניים לפתח עבור בעלי החנויות עיצובים וכלים ייחודיים ומושקעים. בעבור תשלום שיכול לנוע בין 180-450$ תוכלו לקבל תבניות שלא היו מביישות אתרי סחר גדולים בעלי מחזורי מכירות גבוהים מהעולם.
כלים ייחודיים כמו עגלת קניות צפה (לתזכר את הלקוח בכל שלב להשלים את הקניה), סימון מוצרי BEST SELLER, תמונות לקידום מכירות, שעוני עצר, מפות עם נעץ לסניפים הפיזיים, הנפשות, דפי גלריה (LOOKBOOK) מימי הצילומים ורבים וטובים הם רק חלק מהפיצ'רים הקיימים בתבניות המורכבות בתשלום. כל אלו נועדו לתת חוויית גלישה טובה יותר. מאחר והפיתוח של המוצרים הללו לקח זמן רב יותר ומכילים מגוון אפשרויות רב יותר לעצב את עמודי החנות ודפי התוכן שבה התשלום בהתאם. החברות שפיתחו את אותן התבניות הן אלו שיתנו את התמיכה במוצר באמצעות האימייל או פתיחת קריאה לתמיכה.
זה המקום להזכיר כי גם אנחנו פיתחנו מוצר שכזה, תבנית שופיפיי בשפה העברית המתורגמת לעברית ומיושרת מימין לשמאל. היא גם כוללת בתוכה תרגום ויישור לימין של אימיילי מערכת ייעודים. פרטים נוספים עבור תבנית שופיפיי בעברית ניתן למצוא כאן.
עיצוב חנות שופיפיי מ0
אבל מה אם זה לא מספיק? למה שאראה כמו כולם? הרי... את התבניות הללו כל אחד יכול לקנות! חנות היוקרה שלי לא מוכרת לכל אחד והמחירים שלה הם ממש לא עממיים. כשתכנס אלי תבין שיש פה חוויה אחרת ואת הפרקט והשנדליר מהבוטיק שלי אני לגמרי רוצה להעביר לאונליין. בדיוק בשביל זה ניתן ליצור עיצוב מ0.
מי אמר שצריך להגביל את המעצב/ת? תנו להם חופש. תאפיינו את החנות שחלמתם, תורידו את החזון למסמך איפיון, לאיפיון מסכים בתהליך מסודר UX ולאחר מכן תבנו את הנראות המתאימה על בסיס אותו האיפיון והמסכים האפורים UI. את העיצוב ניתן לפתח באמצעות קוד כדי שתהיה התאמה מלאה בין מה שעוצב לאיך שהאתר נראה ואפילו ברזולוציות שונות (אתר רספונסיבי). העיצוב במקרה שכזה לא יהיה עוד העלאה של תמונות לקוביות האפורות של התבנית שלנו (אותו שלד שאליו מזינים תוכן ותמונות או וידאו) אלא יציג עיצוב מסכים מלא באמצעות תוכנת העיצוב הרלוונטית שלנו. עיצוב תצוגת מסכים מראש בפלאפון או במחשב נקראת WEB DESIGN וזו - גם המומחיות שלנו!
כדי שהמתכנת או בית התוכנה הרלוונטי יוכל ליישם את העיצוב שהם עיצבו ו/או קיבלו לידם? מומלץ להשתמש בתוכנה מתאימה לחוויית משתמש כמו אלו המוכרות בשוק: FIGMA / XD / ZEPLIN. הבחירה בתוכנות המשמשות לחווית משתמש לא רק מציגות בנוחות מירבית את עיצוב המסכים אלא מאפשרת למתכנת להוריד את התמונות לאזורים השונים, לראות את הקוד של כל מקטע ומקטע ואת המרווחים בין כל תמונה וטקסט עד לפיקסל! או במילים אחרות? אנחנו נותנים לכם עיצוב PIXEL PERFECT.
מה אמרת? HEADLESS COMMERCE?
זה ודאי נשמע קצת סינית ולו בגלל ששיטה זו פחות נפוצה בארץ. יש הסוברים שצריך לפתח את הכל מ0. ששופיפיי היא פלטפורמה נהדרת לניהול העסק אבל כשזה נוגע לביצועים, עיצוב ופיתוח? תשאירו את זה לבית התוכנה הרלוונטי. אלו הדוגלים בשיטה מעצבים לבד את העיצוב בסוכנות האיקומרס הרלוונטית או באמצעות סטודיו העיצוב הרלוונטי ולאחר מכן המפתח מפתח על שפת קוד מתקדמת כמו REACT.JS או VANILA.JS את כל העיצוב ללא שימוש בתבנית או מסגרת התחלתית כלל. במצב שכזה יעילות הקוד, מהירות האתר וגמישות הפיתוח נתונות לבית התוכנה באופן בלעדי.
אתרים שאינם מעוניינים לעשות שימוש בתוספים (פלאגינים / אפליקציות) חיצוניים ו/ו נדרשים להדמיות מתקדמות וחיבורים לכלים חיצוניים עשויים להשתמש בשיטה כזו כדי לתת את הגמישות הפיתוחית המירבית. שיטה זו נהוגה במערב ובעיקר באירופה. אלו שעושים שימוש בשיטה זו נמנעים מהקלות של ממשק התבנית והעריכה הידנית גם עבור אדם שאינו טכני מצד אחד, ומפתחים קוד שיממשק את העיצוב שיצרתי למערכת של שופיפיי. פרויקט שכזה מצריך שעות פיתוח רבות ובהנחה ואין לי צורך בגמישות זו, הפרויקט יהיה כנראה יקר מהרגיל.
טוב תכלס כמה זה עולה?
כמה עולה דירה? אז האמת שזה תלוי! במה? אם בחרתם תבנית חינמית כל שצריך לעשות זה להתאים תמונות שיועלו אליה. בחרתם בתבנית פרימיום בתשלום? השימוש ביותר יכולות של התבנית יצריך כמות מדיה (עיצובים והנפשות) גדולות מבזו החינמית. עיצבתם מ0? ישנן שעות עבודה רבות יותר של המעצב אך תוכלו לדעת מראש כיצד האתר יראה והתוצאות הגבוהות תהיינה בהתאם. פיתחתם ועיצבתם לבד עם HEADLESS? שעות העבודה הן של המתכנת והן של המעצב תגדלנה משמעותית והמחיר בהתאם.
מעוניינים לקבל הצעת מחיר עבור עיצוב החנות שלכם? השאירו פרטים כאן למטה