Zissu LTD מומחה שופיפיי

chen zissu
פתיחת חנות שופיפיי

לאורך השנים האחרונות, ניתן לראות יותר ויותר יזמים דיגיטליים שבוחרים להשתמש בפלטפורמה של שופיפיי עבור חנות המסחר האינטרנטית שלהם, ולא בכדי. 

פתיחת חנות שופיפיי מאפשרת לנו להקים חנות מקוונת, יעילה ועצמאית לחלוטין די בקלות, וזאת מבלי להתפשר רגע על חווית המשתמש באתר. אז איך מקימים חנות בשופיפיי, ומה צריך לדעת לפני כן? 

בדיוק בשביל זה אנחנו כאן. בכתבה זו, החלטנו להסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להבין איך לפתוח חנות שופיפיי מאפס. 

יתרונות של בניית אתר שופיפיי

אמנם התכנסנו כאן היום על מנת להסביר לכם איך לפתוח חנות שופיפיי מאפס, אך בוודאי אתם תוהים - למה כדאי לעבוד דווקא עם הפלטפורמה הזו? ובכן, בניית אתר שופיפיי מומלצת בשל מספר יתרונות עיקריים:

מגוון תבניות עיצוב

לא מעט מפתחים טוענים כי הפשטות של פלטפורמת שופיפיי דווקא מהווה חיסרון, הרי ככל שהמערכת פשוטה יותר כך האופציות אשר עומדות לרשותינו מבחינת עיצוב וחווית משתמש הן מוגבלות. ובכן, ההיפך הוא הנכון. 

שופיפיי ידועה בזכות מגוון רחב מאוד של תבניות עיצוב, אשר רובן תומכות בשפה העברית. באמצעות שופיפיי בעברית, תוכלו להשתמש בכל אחת מהתבניות האלה על מנת לעצב את החנות שלכם תוך כדי תמיכה מלאה בעברית. בנוסף, עומדת בפניכם האפשרות לחברה כמו Zissu LTD אשר מציעה פיתוח מ-0 בהתאמה אישית לכל לקוח.

קוד סגור

אמנם פלטפורמת שופיפיי פועלת על בסיס קוד סגור, אך למרות זאת ניתן לבצע מגוון התאמות בחנות האינטרנטית בצורה עצמאית לחלוטין. 

הפלטפורמה מספקת לנו כל מה שאנחנו רק צריכים על מנת לפתוח חנות אונליין, לשנות ולנהל אותה - החל מעיצובים ועד לבחירת שירותי הסליקה. 

זהו יתרון של ממש עבור בעלי עסקים שאין להם ידע טכני מעמיק שכן, כל אחד היום יכול לפתוח חנות שופיפיי איכותית וממש לא צריך ידע בקוד לשם כך.

כלי ניהול מתקדמים

בעת פתיחת חנות שופיפיי עומדים לרשותינו מגוון רחב של כלי ניהול מתקדמים, בהם תוכלו להשתמש בכל עת על מנת לתחזק את החנות שלכם ולשנות אותה במידת הצורך. 

בין כל אותם כלים תוכלו למצוא מערכת מתקדמת ונגישה לניהול מלאי, ניהול תוכן, שירות לקוחות, משלוחים וכיוצא בכך. 

כלים אלו נגישים ונוחים מאוד לשימוש, ובאמצעותם תוכלו לשלוט ישירות בכל אחד מהפרמטרים הדרושים עבור ניהול העסק המקוון שלכם.

 

אז איך להקים חנות בשופיפיי?

בניית אתר שופיפיי אמנם פשוטה במהותה בהשוואה לפתרונות אחרים בהם מפתחי חנויות מקוונות נהגו להשתמש באתר (כמו מערכת וורדפרס לדוגמא), אך עדיין חשוב לבצע את כל השלבים בצורה נכונה:

שלב ההרשמה

כמו כל פלטפורמה אחרת, גם בעת פתיחת חנות שופיפיי מאפס השלב הראשון הוא כמובן שלב ההרשמה. לשם כך, נכנס אל האתר של שופיפיי, ונלחץ על האפשרות של "Start free trial" (ניסיון בחינם). 

נמלא את הפרטים הרלוונטים ונפתח חשבון, מה שבעצם יביא לנו כ-14 ימים של ניסיון בחינם. חשוב להדגיש כי בשלב הזה אנחנו בעצם מכניסים את שם החנות שלנו. 

השם חייב להיות ייחודי, כך שאם הוא כבר תפוס לא נוכל להמשיך הלאה אלא אם החלפנו אותו. לאחר שסיימנו עם ההרשמה ניצור את החנות שלנו. 

עיצוב החנות ובחירת ערכת נושא

אחרי שנרשמנו ובעצם הקמנו רשמית את החנות שלנו, הגיע הזמן לבחור ערכת נושא עליה נבסס את העיצוב. פלטפורמת שופיפיי מציעה למפתחים מגוון רחב של תבניות מוכנות מראש, אותן כמובן גם ניתן להתאים לעיצוב החנות שלכם במהלך כל שלב, ולשנות במידת הצורך. 

עם זאת, ראוי לציין כי קיימות חברות המציעות במסגרת סרגל השירותים שלהן גם יצירת עיצוב מ-0 בהתאמה מדויקת ללקוח, כמו חברת זיסו שזהו למעשה תחום ההתמחות שלה. 

לאחר פגישת אפיון, תוכלו להבין איזה סוג עיצוב מדבר אליכם ומתאים לאופי המותג שלכם ולבנות עיצוב ייחודי מהבסיס. מכאן כל מה שנותר לעשות הוא להשלים את פיתוח האתר, וכמובן לעשות זאת בהתאם לעיצוב החדש והייחודי שלכם. 

הוספת מוצרים

אחרי שבחרנו את העיצוב ההתחלתי של החנות, הגיע הזמן לעבור לשלב השלישי, בו בעצם נוסיף את כל אותם מוצרים שנמכור בחנות שלנו. בסרגל הכלים של הפלטפורמה, נבחר באופציית 'מוצרים' ונלחץ על כפתור Add a product (הוסף מוצר). 

כאשר נוסיף מוצר, נרצה להקליד את שמו המלא ללא טעויות, וכמובן גם להוסיף תיאור מפורט ומעמיק אודות המוצר ככל הניתן. אחרי שסיימנו עם המלל, הגיע הזמן להוסיף תמונות. 

כמו כן, ניתן ליצור קולקציות מוצרים באמצעות שופיפיי, ולהוסיף מוצר לקולקציה מסוימת (פריטים בהנחה, פריטי חורף, קיץ וכדומה). אם אתם מתקשים עם כתיבת הטקסט, אל דאגה - לשופיפיי יש כלי אשר מאפשר לכם לכתוב טקסט אוטומטי בהתאם למוצרים שלכם. 

יש לציין כי תמונות הן חלק בלתי נפרד מחווית המשתמש, ועל כן נרצה להשקיע בתמונות איכותיות. בנוסף, שופיפיי מציעה עריכת ושיפוץ תמונות עם כלי AI מתקדם בשם Magic. 

הגיע הזמן להוסיף כתובת דומיין

אחרי שסיימנו עם כל השלבים הבסיסיים, הגיע הזמן לעבור לשלב הרביעי - הוספת כתובת דומיין. בעת בניית חנות וירטואלית נצטרך תמיד להוסיף כתובת דומיין, שזו למעשה תהיה הכתובת של האתר שלנו. 

נוכל להוסיף דומיין בשתי דרכים עיקריות - לרכוש ישירות משופיפיי דומיין שיתווסף לחנות באופן אוטומטי, או לחילופין, לרכוש דומיין דרך גורם צד שלישי. 

אחרי שבחרנו מה אנחנו מעדיפים לעשות, נרצה להיכנס אל פונקציית 'בחירת דומיין' בהגדרות, שם נוכל לבחור האם נרצה לרכוש דומיין חדש או להשתמש בדומיין שכבר נמצא בבעלותינו.

חשוב לא פחות - שלב הסליקה

עוד שלב משמעותי במסגרת פתיחת חנות שופיפיי הוא כמובן שלב חיבור הסליקה - הרי לא ניתן ללמוד איך לפתוח חנות שופיפיי מבלי לדאוג קודם לכן לחיבור סליקה שבאמצעותו נוכל לקבל את התשלום שלנו. 

בשלב זה אנחנו בעצם מגדירים כיצד כל אותם לקוחות יוכלו לשלם בעת בה הם רוכשים את המוצרים שלנו בחנות. כאשר נבחר ספק של שירותי סליקה נרצה כמובן קודם כל להשוות בין גובה העמלות לבין אופציות אחרות. 

חשוב לא פחות לבדוק האם הספק גם מציע שירותים נלווים חיוניים שיוכלו לעזור לנו לייעל את החנות שלנו כמו ניהול חשבוניות, מעקב נתונים וכיוצא בכך. 

אחרי שבחרנו ספק, נרצה להיכנס לדף האפליקציות בחנות ולבחור באופציית 'Add app' (הוספת אפליקציה), שם נוכל לבחור את המשתמש שלנו. לאחר מכן נועבר לעמוד האפליקציה של הספק שבחרנו, ושם נוכל לבחור להתקין אותה. 

בשלב זה נכניס את פרטי המסוף, ונלחץ לבסוף על אימות.  חשוב מאוד לוודא כי מספר המסוף שמופיע הוא בפועל המסוף אותו אנו מעוניינים לחבר. 

מעבר לכך, חשוב לא פחות גם לקרוא בקפידה את התנאים, אפילו אם כבר קראתם אותם לפני כן. חשוב לוודא כי כל התנאים מקובלים עליכם, וכן גם כי אתם מודעים היטב לגובה עמלת הסליקה שפלטפורמת שופיפיי גובה עבור השירות. 

חיבור חשבוניות לחנות

לאחר שבחרנו שירות סליקה, וגם בחרנו עם מי אנחנו סולקים (מקס, ישראכרט, דיינרס וכדומה) הגיע הזמן לעבור לשלב הבא - שלב חיבור החשבוניות. 

קיימות מספר מערכות הפקת חשבוניות בישראל, וגם כאן - חשוב להשוות בין אפשרויות שונות על מנת שנוכל להגיע לבחירה הכי משתלמת עבור החנות שלנו. יש לציין כי אותן חשבוניות בעצם יופקו בצורה אוטומטית עם כל רכישה, וישלחו ישירות אל הלקוח. 

לאחר שסיימנו עם שלב זה - מזל טוב, החנות שלנו מוכנה. אולם, רגע לפני שאנחנו מעבירים אותה למצב פעיל ומתחילים להפיץ את הבשורה ברחבי הרשת, נרצה לוודא כמה דברים:

  • מידע עסקי עדכני - לפני שהחנות רצה, חשוב לוודא כי כל המידע העסקי שלנו מעודכן באזור ההגדרות כמו שצריך, ואין מידע שאינו עדכני או לחילופין, מידע שגוי.
  • בדיקת הזמנה - על מנת לוודא שההזמנות יעבדו כמצופה ללא שום בעיות בלתי רצויות, נרצה לבצע בדיקת הזמנה על ידי פונצקיית ה- 'Bogus gateway' של שופיפיי. נרצה לבטל ולהחזיר את ההזמנה שביצענו כמובן לאחר מכן.
  • תיבות מיסים ומשלוח - נרצה גם לבודק באחד המוצרים כי תיבות המיסים והמשלוח מסומנות במידת הצורך. 
איך לפתוח חנות שופיפיי

איך לפתוח חנות שופיפיי ולוודא שהיא תצליח?

אחרי שהבנו כל מה שאנחנו צריכים לדעת אודות פתיחת חנות שופיפיי, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא - בו ננסה להבין כיצד איך לפתוח חנות שופיפיי בצורה נכונה. הנה כמה דגשים עיקריים:

דגש על חווית משתמש

חווית משתמש בעולם הדיגיטלי חשובה לא פחות מעולם המסחר הפיזי, ויש אף כאלו שיגידו כי היא יותר חשובה. כאשר לקוח שמעוניין באחד המוצרים שלכם נתקל בחווית משתמש פנטסטית, תוכלו לצפות שהוא יחזור לרכוש בחנות שלכם ואף ימליץ לחבריו. 

יש כאלו שיגידו כי חווית המשתמש באתר היא כרטיס הביקור הדיגיטלי שלנו, אך היא הרבה מעבר לכך. היא משפיעה ישירות על האופן בו הלקוחות תופסים את החנות שלנו. 

לכן, תמיד לשאף ליצור אתר שכיף ונוח לגלוש בו, ונשים על כך דגש בכל שלב ושלב - החל מבחירת התבנית ועד לתיאור המוצר באופן שיעניין את הלקוח. 

נרצה גם להוסיף תמונות ברורות ואיכותיות של המוצרים, ולשמור על סגנון צילום עקבי כך שהחנות תיראה מסודרת ומקצועית.

קידום אורגני

כמו כל אתר מקוון אחר, גם כאשר אנחנו לומדים איך לפתוח חנות שופיפיי נרצה לשים דגש על קידום אורגני. קידום אורגני בעצם עוזר לנו להשיג דירוג טוב יותר במנועי החיפוש לחנות שלנו, מה שלבסוף יעזור לנו למשוך יותר לקוחות. אז איך עושים זאת? 

ובכן, בתור התחלה נרצה לזהות את מילות המפתח הרלוונטיות, אותן מילים שככל הנראה הלקוח הפוטנציאלי יחפש בהקשר של אחד המוצרים שלנו ושל הנישה שלהם. 

נרצה לשלב את אותן מילות מפתח בדרך טבעית ככל הניתן בטקסטים באתר. באשר לטקסטים עצמם, עבור קידום אורגני (SEO) איכותי נרצה לתת דגש על תוכן איכותי, אותנטי ומקורי ככל הניתן, אך עם זאת גם תוכן מקצועי שבאמת פותר את הבעיות של הלקוח ונותן לו ערך.

שירות לקוחות

עוד היבט חשוב לא פחות באשר לניהול מוצלח של חנות שופיפיי הוא כמובן שירות הלקוחות. נכון, מדובר בעסק מקוון - אך בכל זאת לא נרצה לוותר על שירות לקוחות אנושי ברמה גבוהה. 

חשוב לוודא שיש ללקוח כתובת לפנות אליה במידת הצורך. על ידי הפעלת אנשי שירות מקצועיים נוכל לחסוך לעצמנו לא מעט התעסקות, ומעבר לכך גם נוכל לוודא כי כל הלקוחות נותרים מרוצים, הרי כולנו יודעים עד כמה לקוח מרוצה הוא אמצעי הקידום הטוב ביותר שעומד לרשותינו. 

למרבה המזל, לשופיפיי יש כלי צ'אט לייב עם שאלות ותשובות מובנות מראש, לצד אפליקציית טלפון בשם 'Shopify Inbox' - ונוכל להשתמש בשני הכלים האלו על מנת לספק ללקוחות שלנו גם זמינות מלאה. 

טעויות נפוצות שנרצה להימנע מהן

אחרי שהסברנו לכם כל מה שאתם צריכים לדעת בתור התחלה אודות פתיחת חנות שופיפיי, הגיע הזמן להכיר כמה טעויות נפוצות של מתחילים מהן נרצה להימנע:

  • הזנחת SEO - לא מעט בעלי חנויות מקוונות בתחילת דרכם מזניחים את הקידום של החנות שלהם, ובפרט את אפיק הקידום האורגני (SEO). 

יש לציין כי מדובר בחלק חיוני מהצלחת החנות שכן, ככל שה-SEO שלכם יהיה טוב ואיכותי יותר כך החנות תופיע בדירוג טוב יותר, מה שבסופו של דבר יעזור למשוך יותר לקוחות פוטנציאליים שיגיעו לאתר. 

לכן, לאחר שלומדים איך לפתוח חנות שופיפיי, חשוב לא פחות גם לשים דגש על אפיק הקידום האורגני.

  • תמונות חובבניות - לא מעט בעלי חנויות מקוונות בוחרים לעבוד עם תמונות חובבניות באיכות ירודה. לא רק שזה לא מומלץ מבחינה אסתטית, אלא תמונות כאלה גם מראות שהחנות שלכם אינה מקצועית. 

היום יותר מאי פעם, אין שום סיבה לעבוד עם תמונות לא מקצועיות שכן, לשופיפיי יש כלי AI ייחודי שיכול "לשפץ" את התמונות שלכם ולהפוך אותן להרבה יותר מקצועיות.

  • חוסר התאמה של התבנית - לצערנו, לא מעט אנשים בוחרים לבחור בצורה אקראית לגמרי את התבנית שלהם, מבלי שהתאימו אותה לשם ואופי המותג. 

חשוב להדגיש כי להתאמה בין אופי המותג לבין סגנון העיצוב הנבחר יש השפעה אדירה, ולכן נרצה להשקיע מחשבה ככל הניתן בבחירת התבנית הנכונה. 

בשורה התחתונה

לא כולם יודעים איך לפתוח חנות שופיפיי, ולכן החלטנו להדריך אתכם היום מ-א' ועד ת'. פתיחת חנות שופיפיי זו משימה לא פשוטה בכלל, אך עם הידע הנכון גם אתם תוכלו להקים חנות איכותית שתפיק לכם לא מעט רווחים ותהפוך אתכם למותג של ממש. 

כמובן שעל מנת לעשות זאת תמיד יהיה מומלץ לעבוד עם נותני שירות מנוסים בתחום, כמו Zissu LTD מומחה שופיפיי.

איך לדעת האם כדאי לי לעבוד עם שופיפיי פלוס?

לא מעט אנשים שלומדים איך לפתוח חנות שופיפיי נתקלים במושג שופיפיי פלוס. ובכן, פלטפורמת 'פלוס' של שופיפיי מתאימה בעיקר לחברות וארגונים גדולים, היות והיא מציעה תמיכה בנפח מכירות גדול מאוד של עד כ-10,00 עסקאות בדקה. 

בדרך כלל חברות וארגונים שמחזור המכירות שלהם עובר את רף הכמה מיליונים בשנה נוהגים לעבוד עם המערכת הזו.

האם כדאי לפרסם את החנות באינסטגרם?

בהחלט, ניתן ואף מומלץ לפרסם את החנות המקוונת שלכם באינסטגרם, ובכלל בכל רשת מדיה חברתית. פרסום במדיה החברתית עוזר לנו להגיע לקהל יעד גדול ומגוון יותר, ולמעשה מדובר באפיק שיווקי עליו לעולם לא נרצה לוותר. 

באשר לאינסטגרם, תמיד מומלץ להעלות תוכן ויזאולי איכותי אשר כולל את מוצרי החנות שלכם כדי למשוך עוד קהל.